Internet på mobilen

I alle nyere mobiltelefoner (fra ca. år 2004 og frem) sidder et mobilt internet modem, som du kan benytte dig af til at tilgå internettet.
Når du surfer på din mobil, er det modemet mobilen benytter til at etablerer forbindelse.

Der er lidt forskel på hvor hurtigt modemet er fordi de skal understøtte de nyeste protokoller for at kunne leverer den hurtigste form for 3G internet – Lige nu hedder den protokol, der er hurtigst Lte og giver mulighed for 71 mbit – det er kun de nyeste smartphones, der understøtter denne protokol.
Men en ældre mobil understøtter ofte op til 32 mbit, hvilket de fleste sagtens kan leve med.

For at benytte din mobil som modem, frem for et usb modem, skal du kanske enkelt indsætte dit mobilt bredbånd abonnement sim-kort i mobilen og sætte et data kabel fra mobilen over i din pc.
De nyeste smartphones har indbygget “MiFI” der betyder, at du kan dele internetlinjen med din bærebare pc uden kabler – du kan ganske enkelt logge på din mobiltelefon.

Hvorfor i alverden skulle man så det?

Der er mange penge at spare ved at bruge en ældre mobil som modem frem for et usb modem. De fleste udbydere af mobilt bredbånd sælger deres abonnementer uden et modem ekstra billigt og du sparer ofte omkring Kr. 500,00 på den konto – og de fleste har jo et par gamle mobiler i skuffen alligevel.

En anden grund kan være muligheden for at få billigt mobilt internet inkluderet i et mobil abonnement. Den mængde dataforbrug, der er inkluderet i dit mobilabonnement, må du gerne bruge på den måde.
Dermed kan du helt spare udgiften til et mobilt bredbånd abonnement og bare bruge din mobil.

Internet på mobilen - hvordan?F.eks kan du få et abonnement hos Oister med 8 GB data og 8 timers taletid for 89 pr. måned.
Deres mobilt bredbånd abonnement med 20 GB data koster 89,00 – så du kan slå 2 fluer med et smæk og for 0 kroner ekstra få 8 timers fri tale.

Installation

Det er lidt forskelligt hvordan du skal gøre, men oftest er det meget let.

Du skal begynde med at installere dataprogrammet til din mobil på din PC og derefter tilkoble mobilen med et datakabel.
Herefter er det bare at starte programmet og logge på nettet.

Bruger du en smartphone med MiFi, skal du blot tænde for MiFi i mobilens menu, og søge efter wifi netværk på din pc.

Læs også kort om mobil internetforbindelse og fordelene her